Пародонтит

Как да разпознаем пародонтозата?

Пародонтозата е сериозна форма на възпаление на венците, характеризираща се с кървене на венците, лош дъх и отдръпване на венците от зъбите, които след това се разхлабват и дори могат да паднат. Ако заболяването прогресира в дълбочина, то причинява постепенно влошаване на състоянието на пародонталните тъкани като съединителна тъкан, зъбен цимент и дори поддържащата кост. На този етап щетите са почти непоправими, тъй като всички тъкани, които поддържат зъбите в челюстта, дегенерират.

Причини за пародонтозата

Пародонтозата често се появява, когато хората дълго време игнорират симптомите на възпаление на венците (гингивит). Причинява се от токсини, образувани от бактерии в плаката по повърхността на зъбите. Тези токсини карат венците да се отдалечават от зъбите и да образуват пародонтални джобове. Пародонталните джобове са характерни за напреднал пародонтит и нарастват с течение на времето, което може да доведе до загуба на зъби.

Лечение на пародонтозата

Лечението на пародонтозата включва задължително посещение на зъболекар, който ще предпише подходяща терапия, правилна хигиена на устната кухина и редовно професионално почистване на зъбите. Препоръчителната хигиена на устната кухина включва, наред с други неща, ежедневно измиване с четка за зъби и почистване с конец. В някои случаи Вашият зъболекар ще препоръча антибиотици или стоматологична хирургия.

Продуктите на Gengigel могат да облекчат възпалението на венците на този етап, поради което след стоматологични процедури препоръчваме използването на продуктите Gengigel гел форте и Gengigel First Aid, които облекчават болката, лекуват кървящи венци и премахват отока. За оптималния начин на прилагане на Gengigel Ви препоръчваме да се консултирате със своя зъболекар.

Съвет от експерти

Продукти на Gengigel

Разгледайте широката гама от продукти и изберете своя Gengigel.

Безвреден в случай на поглъщане

Безвреден в
случай на
поглъщане

Веган продукт

Веган
продукт

Без захар

Без
захар

Без лактоза

Без
лактоза

Без глутен

Без
глутен

Без ГМО

Без
ГМО

Потребителски отзиви

Izdelki Gengigel

Наличен в аптеките.

Gengigel
close