Не забравяйте за устната хигиена по време на почивката си

 Редакция на Gengigel

Редакция на Gengigel

По време на нашата почивка грижата за устната хигиена е по-лоша поради нарушаване на установената практика, затова сме подготвили няколко съвета за избягване на дискомфорта в устната кухина.

Летните жеги са тук, а заедно с тях е време за отпуски и почивки. По време на нашата почивка грижата за устната хигиена е по-лоша поради нарушаване на установената практика, затова сме подготвили няколко съвета за избягване на дискомфорта в устната кухина.

Преди да отидете на почивка, винаги има безброй домакински задължения, за които е необходимо да се погрижите. Вероятно не обръщате особено внимание на хигиената на устната кухина, въпреки че би трябвало. По време на почивките често се случва да забравим за установената рутина, което може да е причина за силна болка в зъбите или венците.

Преди да отидете на почивка

Тъй като грижата за здравето на Вашите зъби и устната кухина е изключително важна за благосъстоянието и качеството на живота Ви, преди да отидете на почивка се погрижете за тях. Препоръчително е превантивно да посетите Вашия зъболекар, особено преди по-дълги пътувания.

Ако нямате време за това, преди да тръгнете си изградете рутина по отношение на оралната хигиена. Това ще Ви помогне да разберете какви продукти трябва да вземете със себе си, колко време трябва да отделите и правилните техники за хигиена на устната кухина.

Преди да тръгнете се уверете също, че имате достатъчно продукти, които ще Ви стигнат за цялата почивка. Често се случва да свикнем с определена марка продукт, която може да не се предлага там, където сме отишли. Затова посетете магазина или аптеката и се запасете, може да вземете и допълнително за резерва.

Устна хигиена по време на вашата почивка

Почивките са време за забавление, активност и релаксация, което означава и отклонение от ежедневния ред и рутина, които имате у дома. Можете да направите много за здравето на венците и зъбите си по време на почивката чрез здравословна диета, но все пак не забравяйте за всички помощни средства, които използвате ежедневно.

За да не развали болката във венците ваканционната атмосфера, Ви подготвихме няколко съвета за ефективна хигиена на устната кухина за Вас и Вашите деца.

Общи съвети

  • Мийте зъбите си поне два пъти на ден.
  • Миенето на зъбите трябва да отнеме поне 2 минути.
  • Дръжте четката под ъгъл от 45 градуса към повърхността на зъба.
  • Мийте зъбите си в посока от венците към зъба.
  • Използвайте редовно конец за зъби и вода за уста.
  • Погрижете се за хигиената и чистотата на помощните средства.

Багаж

След като вече знаете определения режим, то знаете точно какви продукти имате нужда да вземете със себе си. Съхранявайте ги в суха и чиста козметична чантичка. Препоръчително е винаги да я имате под ръка, а ако пътувате със самолет, да я съхранявате в ръчния си багаж. И бъдете внимателни, отделната опаковка не трябва да надвишава 100 ml.

Когато прибирате четката си за зъби, уверете се, че кутията за четката е напълно изсъхнала. Веднага щом стигнете до местоназначението, отворете кутията и изсушете четката.

Необходимите принадлежности за хигиена на устната кухина са: четка за зъби, паста за зъби, вода за уста, конци за зъби и любимият Ви продукт Gengigel. Можете да вземете със себе си и скрепер за език.

Вода

Измийте добре ръцете си преди Вашата рутинна хигиена. Внимавайте, ако сте на място, където водата от чешмата не може да се пие. В този случай не мийте зъбите си с нея, а използвайте бутилирана или преварена вода.

Ако не можете да си измиете зъбите, можете да използвате също вода за уста. Най-добре е да си купите вода за уста с флуор, който предпазва зъбите от въздействието на киселините от храната и напитките. Препоръчваме Ви винаги да имате под ръка вода за уста Gengigel hydrogel с хиалуронова киселина, която има превантивен ефект и може да се използва няколко пъти на ден.

В наистина екстремни случаи можете да се погрижите за зъбите си и с дъвка без захар. Но нека това наистина бъде само изключение!

Храна и напитки

Сладолед, сладкиши, сладки напитки и алкохол — всичко това е изключително трудно да се избегне по време на почивка. След като ги консумирате, препоръчваме глътка вода, за да изплакнете устата си. Децата и възрастните трябва да пият колкото се може повече вода през деня, за да осигурят здравето на устната кухина.

Внимавайте и с киселите храни и напитки, които променят pH на устната кухина. Препоръчително е да не миете зъбите си поне един час след консумация, тъй като киселината може за кратко да увреди зъбния емайл. Вместо това изплакнете устата си и изпълнете установената практиката след един час.

Следователно здравата и чиста устна кухина по време на почивка не е непостижима. Последователността и здравословното хранене са от ключово значение за това да направите почивката си безгрижна и безболезнена. Заслужавате го!

Izdelki Gengigel

Наличен в аптеките.

Gengigel
close