Орално здраве за незабравими целувки

 Редакция на Gengigel

Редакция на Gengigel

С цел повишаване на информираността за важността на оралното здраве, през месец март отбелязваме Световния ден на устната хигиена.

Грижата за здравето на нашите зъби и устна кухина е особено важна, тъй като влияе върху цялостното ви здравословно състояние и качество на живот. Всичко, което се случва в устната кухина, се отразява на здравето, затова се препоръчват ежедневни грижи за устната хигиена и профилактични посещения при зъболекар. Свежият дъх, дължащ се на правилната устна хигиена, може да придаде очарователност на най-красивата форма на изразяване на любовта при човека – целувката.

Искам само една малка целувка

Целувката има много форми и безброй значения. Благодарение на нея можем да изразим любов, да поздравим приятел или член на семейството, да предадем послание на партньора си или да излекуваме рана на ръчичката на детето. Заедно с орангутаните и шимпанзетата-джуджета, целувките също ни отличават от другите животни, които изразяват обичта си по други начини. Целувката присъства в нашия бит и култура от дълго време, така че устната хигиена е важна, за да бъде и спомена за нея хубав. Устните, както и нашия дъх, могат да предадат много информация за нас самите и за грижите, които полагаме за себе си.

Празнувайте „Месецът на Gengigel“ с нас и участвайте в нашия международен фото конкурс!

Една целувка може да носи безброй значения, но в същото време означава и само едно – любов. Споделете любовта си и с нас и ни изпратите целувка. Качете снимка, изпращайки целувка, на уебсайта на конкурса и участвайте за една от невероятните награди:

  • 1x Професионално почистване на зъбен камък
  • 24x комплектa продукти Gengigel

* Конкурсът се провежда на английски език.

Целуването подобрява оралната хигиена и общото ни състояние

Разбира се, говорим за онези целувки, при които устните ни се сливат с устните на партньора ни. Тогава ние обменяме малко слюнка, а с нея и всички микроорганизми, които живеят в устната кухина. Ако и вие, и вашият партньор поддържате здравословна устна хигиена, това има много предимства, като например: забавяне растежа на бактериите, неутрализиране на вредните киселини и предотвратяване появата на кариес. Целуването също така изгаря калории, увеличава секрецията на ендорфин, подобрява външния вид на кожата и сближава влюбените.

Орална хигиена за незабравими целувки

Независимо дали целувате своето бебче за лека нощ или партньора си за добро утро, високата устна хигиена винаги е добре дошла. В допълнение към редовното миене на зъбите, както и използването на конец и вода за уста, не забравяйте да имате под ръка и дъвки, които ще ви бъдат добър помощник за справяне с лошия дъх. Пийте и много вода, която увеличава слюноотделянето и хидратира устните, а за да бъдат те също меки и нежни, препоръчваме и редовна употреба на балсам за устни.

Izdelki Gengigel

Наличен в аптеките.

Gengigel
close